۱۴۰۳ شنبه ۱ دي

آگاهی بخشی در مورد سرطان پستان

ارسال شده در تاریخ 1401/07/26
ساعت 14:34
آگاهی بخشی در مورد سرطان پستان

نقش تغذیه در سرطان پستان
سرطان پستان اولین سرطان شایع زنان در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران می‌باشد. در ایران سالانه حدود 14 هزار نفر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و تقریبا 4 هزار نفر به دلیل این سرطان هر سال فوت می‌کنند. کنترل سرطان پستان می‌تواند تأثیرات بسیاری بر روند فعالیتی زنان جامعه داشته باشد. سن بالای سی سالگی، داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان، عوامل ارثی، نداشتن سابقه بارداری یا شیردهی یا سابقه بارداری در سنین بالا، هورمون درمانی، چاقی و تغذیه ناسالم از جمله عوامل خطر بروز سرطان پستان می‌باشند. داشتن سبک زندگی و رژیم غذایی سالم از جمله عوامل قابل تغییر در بروز سرطان پستان می‌باشد. در ادامه به بررسی چندین عوامل تغذیه ای دخیل در سرطان سینه می‌پردازیم:

وزن بدن و دریافت انرژی
چاقی یکی از عوامل خطر بروز سرطان سینه می باشد و منجر به 20-14% مرگ و میر ناشی از سرطان می شود. اضافه وزن و داشتن چربی بدنی بالا قبل از سنین بلوغ خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد. حفظ وزن بدنی سالم جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان توصیه می‌شود.

رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی غربی که حاوی مقادیر بالایی چربی، گوشت قرمز می‌باشد منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می‌شود. در مقابل پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای که توصیه به مصرف روغن‌های مفید نظیر روغن زیتون، مصرف حبوبات ، دانه‌ها ، مصرف روزانه سبزیجات و میوه‌ها دارد، در برابر ابتلا به سرطان پستان نقش محافظت کننده دارد.

ویتامین D
دریافت ویتامین D از طریق رژیم غذایی و نورآفتاب، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد. منابع ویتامین D شامل ماهی های چرب(سالمون، هالیبوت، کاد)، روغن ماهی، لبنیات غنی شده و زرده تخم مرغ است.

سویا
سویا یک پروتئین گیاهی می‌باشد که حاوی فیتواستروژن (استروژن گیاهی بسیار ضعیف)و ایزوفلاون است. در صورتی که رژیم غذایی قبل از بزرگسالی حاوی مقادیر متوسطی سویا باشد، خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش می‌یابد. در مورد مصرف سویا در افراد مبتلا به سرطان پستان نظرات ضد و نقیض می‌باشد. توصیه می‌شود افراد مبتلا به سرطان پستان روزانه بیش از سه واحد از محصولات سویا استفاده ننمایند و از مصرف مکمل های حاوی سویا اجتناب نمایند.

فیبر غذایی
رژیم‌های غذایی حاوی فیبر بالا خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه 9-5 واحد از گروه سبزیجات و میوه‌ها برای افزایش دریافت فیبر رژیم غذایی توصیه می‌شود. همچنین توصیه می‌شود حدود نصف غلات مصرفی از گروه غلات کامل باشد.


منابع:
Nutrition & Diagnosis-related care
Krause food &the nutrition care process

" اداره تغذیه دانشگاه الزهرا (س) "
مترجم: بهاره سیدین

ارسال کننده:
تعداد بازدید:4678
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    اداره امور غذاخوری
    دانشگاه الزهرا
     تهران،خيابان ده ونك،دانشگاه الزهرا،ساختمان شهيده قزويني، طبقه چهارم، معاونت دانشجويي
     student[at]alzahra.ac.ir
    كدپستي : 1993893973 تلفن : 982188030651+ فاكس : 982188064380+
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.