صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
معرفی
معرفی
معاون و مسئولین دانشجویی
چشم انداز و ماموریت
برنامه راهبردی و عملیاتی
سند اخلاقی دانشگاه
ساختار سازمانی
افتخارات
مدیریت امور دانشجویی
مرکز مشاوره، بهداشت و سلامت
مدیریت تربیت بدنی
شوراهای دانشجویی
کارگروه تخصصی مدیران حوزه دانشجویی (شورای دانشجویی سابق)
شورای تخصصی دانشجویی
شورای اسکان
کمیسیون موارد خاص
گزارش عملکردها
مدیریت امور دانشجویی
مدیریت تربیت بدنی
مرکز مشاوره، بهداشت و سلامت
فرایند ارسال فرم های اتوماسیون
فرم درخواست وسیله نقلیه
تقاضای خروج اموال - مجوز صدور اموال
فرم نقل و انتقال اموال
معاونین پیشین
مجموعه تصاویر
کارشناسان
امور دانشجویی
معرفی
درباره مدیریت امور دانشجویی
مدیر امور دانشجویی
معاون و کارشناسان
اداره خدمات دانشجویی
اداره امور خوابگاه ها
اداره امور غذاخوری
کار دانشجویی
فروشگاه های دانشجویی
شورای صنفی
دانشجوی سرآمد - دانشجوی نمونه
دانشجویان بین الملل
بنیاد ملی البرز
مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی
معرفي
مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی
مدیر مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی
معاون و مسئول دفتر مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی
گروه مشاوره
واحد مددکاری
کانون همیاران
کانون همیاران سلامت روان
کانون همیاران بهداشت
طرح ها و برنامه ها
طرح پایش سلامت
سلامت روان
سلامت جسم
طرح خدا قوت
طرح سیمای زندگی دانشجویی
طرح پیام
طرح بدیع
اداره بهداشت و سلامت
فایل های آموزشی
مشاوره الکترونیکی
مدیریت تربیت بدنی
ساير واحدها
امور مالي
كميته انضباطي
مدیریت سبز
انتخابات شورای صنفی- رفاهی
تماس با ما
ارتباط با معاون دانشجويي
ارسال نظرات و پيشنهادات
شمارههای تماس
آگاهی بخشی در مورد سرطان پستان
ارسال شده در تاریخ
1401/07/26
ساعت
14:34
نقش تغذیه در سرطان پستان
سرطان پستان اولین سرطان شایع زنان در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران میباشد. در ایران سالانه حدود 14 هزار نفر به سرطان پستان مبتلا میشوند و تقریبا 4 هزار نفر به دلیل این سرطان هر سال فوت میکنند. کنترل سرطان پستان میتواند تأثیرات بسیاری بر روند فعالیتی زنان جامعه داشته باشد. سن بالای سی سالگی، داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان، عوامل ارثی، نداشتن سابقه بارداری یا شیردهی یا سابقه بارداری در سنین بالا، هورمون درمانی، چاقی و تغذیه ناسالم از جمله عوامل خطر بروز سرطان پستان میباشند. داشتن سبک زندگی و رژیم غذایی سالم از جمله عوامل قابل تغییر در بروز سرطان پستان میباشد. در ادامه به بررسی چندین عوامل تغذیه ای دخیل در سرطان سینه میپردازیم:
وزن بدن و دریافت انرژی
چاقی یکی از عوامل خطر بروز سرطان سینه می باشد و منجر به 20-14% مرگ و میر ناشی از سرطان می شود. اضافه وزن و داشتن چربی بدنی بالا قبل از سنین بلوغ خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهد. حفظ وزن بدنی سالم جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان توصیه میشود.
رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی غربی که حاوی مقادیر بالایی چربی، گوشت قرمز میباشد منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان میشود. در مقابل پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای که توصیه به مصرف روغنهای مفید نظیر روغن زیتون، مصرف حبوبات ، دانهها ، مصرف روزانه سبزیجات و میوهها دارد، در برابر ابتلا به سرطان پستان نقش محافظت کننده دارد.
ویتامین D
دریافت ویتامین D از طریق رژیم غذایی و نورآفتاب، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهد. منابع ویتامین D شامل ماهی های چرب(سالمون، هالیبوت، کاد)، روغن ماهی، لبنیات غنی شده و زرده تخم مرغ است.
سویا
سویا یک پروتئین گیاهی میباشد که حاوی فیتواستروژن (استروژن گیاهی بسیار ضعیف)و ایزوفلاون است. در صورتی که رژیم غذایی قبل از بزرگسالی حاوی مقادیر متوسطی سویا باشد، خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش مییابد. در مورد مصرف سویا در افراد مبتلا به سرطان پستان نظرات ضد و نقیض میباشد. توصیه میشود افراد مبتلا به سرطان پستان روزانه بیش از سه واحد از محصولات سویا استفاده ننمایند و از مصرف مکمل های حاوی سویا اجتناب نمایند.
فیبر غذایی
رژیمهای غذایی حاوی فیبر بالا خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد. مصرف روزانه 9-5 واحد از گروه سبزیجات و میوهها برای افزایش دریافت فیبر رژیم غذایی توصیه میشود. همچنین توصیه میشود حدود نصف غلات مصرفی از گروه غلات کامل باشد.
منابع:
Nutrition & Diagnosis-related care
Krause food &the nutrition care process
" اداره تغذیه دانشگاه الزهرا (س) "
مترجم: بهاره سیدین
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
4681
تصاویر مرتبط:
tempShow
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
اداره امور غذاخوری
!!!b1!!!
!!!b1!!!
اداره امور غذاخوری
رئيس اداره غذاخوري
کارشناسان
آيين نامه ها و اساسنامه
فرم ها
فرایندها
اطلاعیه ها
پرسش و پاسخ
آخرین اخبار
بازدید معاونین دانشجویی و فرهنگی از سلف سرویس دانشجویان به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو
1403/09/18
بازدید دکتر ثمنی از آشپزخانه و سلف دانشجویی
1402/04/12
آذینبندی سلف دانشجویی
1402/03/10
توزیع پک صبحانه
1402/02/25
مسابقه طرح کاپ
1402/02/16
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.