پنجمین نشست تخصصی دهه سرآمدی آموزش با عنوان ارائه راهکارها و تجربیات دانشگاه های تونس در ارتقا ارتباطات دانشگاهی برگزار شد.
در ابتدا دکتر حناچی ضمن خوش آمد گویی به مهمانان ، به بیان محورهای اصلی نشست پرداختند. پس از آن پروفسور جهینه غریب(رئیس دانشگاه منوبه تونس) ضمن تشکر از حسن پذیرایی دانشگاه الزهرا و حاضران در نشست، هدف از حضور در نشست را ایجاد روابط مستحکم بین دانشگاه الزهرا و دانشگاه منوبه تونس، همچنین دو کشور ایران و تونس بیان کردند. در ادامه ایشان به موضوع تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاه ها پرداختند. سپس پروفسور الفه بن عوده (رئیس دانشگاه قرطاج تونس ) نیز با ابراز خوشوقتی از آشنایی با دانشگاه الزهرا و تشکر از میزبانان، به معرفی اجمالی دانشگاه قرطاج پرداخت. دانشگاه قرطاج بزرگترین دانشگاه تونس است که دارای 30 هزار دانشجو، حدود 3000 هیات علمی و 2000 نفر کادر اداری می باشد. تعداد 35 دانشکده و پژوهشکده در هفت پردیس دانشگاهی قرطاج فعالیت دارند.
در ادامه آقای دکتر محمدهشام الریفی (معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه منوبه) به نحوه انتخاب روسای دانشگاه در تونس پرداختند. در دانشگاه تونس به جای دانشکده ، از عنوان مدرسه استفاده می شود و حضور دانشجو مانند مدرسه، در کلاس درس اجباری می باشد. ایشان در ادامه گفتند که مدرسه ادبیات قدیمی ترین دانشکده در تونس است و در سال 1959 تاسیس شده است. وی نیروی انسانی و هوش نیروی انسانی را مهمترین منبع سرمایه در تونس دانستند.
در ادامه دکتر تادیه العامری به معرفی دانشگاه منوبه تونس براساس آمار و ارقام پرداختند. ایشان تعداد دانشجویان داخلی وخارجی، تعداد اساتید، تعداد پروژه های بین المللی، تعداد جوایز بین المللی که این دانشگاه کسب نموده و تعداد اختراعات این دانشگاه را برشمردند و همکاری بین المللی این دانشگاه در زمینه تبادل استاد و دانشجو و پژوهش با در نظر گرفتن منافع ملی در اولویت دانستنند. این دانشگاه سعی در برقراری ارتباط ملی ، منطقه ای و فرا منطقه ای دارد. سپس به نحوه ارتباط این دانشگاه با سایر دانشگاه پرداختند و به پروژه های تحقیقاتی این دانشگاه و آمار پروژه های بین المللی این دانشگاه اشاره نمودند. دانشگاه منوبه با دانشگاه های کشورهای هند، فرانسه ، مراکش و اتحایه اروپا همکاری می نماید و 6 پروژه با اتحادیه اروپا در حال اجرا دارد.
در ادامه دکتر سیف برقی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا ضمن خوش آمد گویی به مهمانان و حاضران در نشست به نحوه همکاری دانشگاه الزهرا با این دو دانشگاه تونسی اشاره کردند و سی دی معرفی دانشگاه الزهرا(س) را بمنظور شناخت بهتر از دانشگاه در جهت توسعه همکاری این دو دانشگاه با دانشگاه الزهرا(س) به هیات تونسی تقدیم نمودند. مهمانان تونسی از چهار دانشکده ادبیات، علوم زیستی ، علوم اجتماعی و اقتصاد و دانشکده الیهات دانشگاه الزهرا طی چند روز آینده بازدید خواهند داشت.
درادامه نشست سخنرانان به پرسش حاضران پاسخ دادند و در پایان برنامه دکتر سیف برقی هدایایی به رسم یادبود به مهمانان این نشست تقدیم نمودند.
این نشست در روز یکشنبه 8اردیبهشت ماه 1398 از ساعت 9:30 الی 12در سالن مصلی نژاد با حضور معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، مدیر برنامه ریزی و توسعه آموزشی، مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه، رئیس دانشگاه قرطاج تونس، رئیس دانشگاه منوبه تونس، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه منوبه، مدیر همکاری های علمی دانشگاه منوبه، مدیر برنامه ریزی دانشگاه قرطاج، مدیر موسسه آموزشی بیوتکنولوژی تونس، مدیر موسسه آموزش زبان تونس، مدیر موسسه عالی اسناد تونس، معاون بین الملل دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، همکاران بین الملل دانشگاه کاشان، پژوهشگاه علوم انسانی و اعضای هیات علمی دانشگاه الزهراء(س) برگزار گردید.